7 съвета за пране на дрехи.

Сещате ли се какво е, когато пазарувате, да откриете дрехата, ушита точно по ваш размер – перфектната рокля, риза, забавна тениска или фънки шапка? Ето няколко съвета как да поддържате дрехите си чисти, свежи и изглеждащи като нови, така че да им се радвате всеки път, когато ги обличате.

1. Разделете белите от цветните дрехи.

До тук, нищо ново.. Знаете, че цветовете имат лошия навик да „напускат“ цветните дрехи и да оцветяват белите, особено при по-високи температури. Но може би не знаете, че за да избегнете това, можете да ползвате цветоулавящи кърпички: те привличат пигментите, които се разтварят в барабана на пералнята , с което рискът от оцветяване намалява.

В допълнение, препаратът Bonux 3в1 изпира също толкова ефикасно в студена вода с температура 20°C, така че шансовете някоя дреха да „пусне“ цвят стават още по-малки. И все пак, правилото е белите дрехи да се перат отделно от цветните.

2. Разделете бялото… от бялото!

Сещате ли се за случаите, в които белите тениски са ставали мръсно черни? Ако изперете много мръсни бели дрехи заедно с по-малко замърсени, частиците мръсотия, кал, трева, боя и т.н. попадат сред прането в пералнята и от там – във всички дрехи. Затова е добре да премахнете упоритите петна преди стандартния цикъл на пране.

Можете да изберете всеки от препаратите Bonux 3в1 за бяло, в зависимост от предпочитания аромат.

3. Запазете черното черно.

  Черното е силен пигмент, който лесно може да оцвети другите дрехи.Един съвет: пуснете отделна пералня само с черни или тъмни дрехи (ако сте весел човек и не обичате черно) Не забравяйте да прегледате етикетите и да перете заедно само дрехи с едни и същи спецификации (не слагайте дрехите за ръчно пране в пералнята). Добре е да обърнете черните дрехи наопаки, със затворени ципове, за да намалите триенето и да избегнете повреда или избледняване. Ако има копчета, оставете ги отворени, за да не се счупят и да не се повредят илиците. Използвайте специален препарат за черни дрехи, за предпочитане на бърз цикъл и при ниска температура. За щастие, Bonux 3в1 е също толкова ефективен и в студена вода.

  4. Избягвайте да слагате всички цветове на дъгата едновременно.

  Опитайте се да сортирате дрехите по цвят – пастелните нюанси да са отделени от силните цветове като червено и оранжево, които, на свой ред, да са отделени от сините и зелените нюанси. Имайте предвид, че новите дрехи могат да „пуснат“ и е добре, при първите няколко пранета след покупка, да ги перете отделно, за да не боядисат останалото пране. Разбира се, можете да предотвратите тази ситуация, като използвате цветоулавящите кърпички Color Safe.  Изберете перилен препарат за цветни дрехи и за предпочитане ги перете в студена вода. Не се притеснявайте, Bonux 3в1 е ефективен дори при 20°C.

  5. Отнасяйте се горещо към специалното пране.

  Използвате кърпите веднага след баня, когато тялото ви е най-изложено на патогени (каквито може да има и по кърпите). Затова, отделете кърпите и ги изперете в дълбочина – с гореща вода, на по-дълга програма. Искате още по-голяма защита? Обърнете същото специално внимание на бельото и чаршафите. Известно е, че децата имат чувствителна кожа, затова е нужно към прането на дрешките им да се отнасяме с особено внимание. Опитайте специалния препарат Bonux 3в1 Soft Chamomile, одобрен от немски дерматолози.

  6. Обичайте тениските и дънките си.

  Ако е вярно, че дрехите са нашата втора кожа, сигурно имате няколко любими неща, които бихте искали да носите възможно най-дълго. Ето какво можете да направите с тях:

  Перете тениските с принт на ниска температура. Освен това, дори тениската да е бяла, не използвайте препарат за бели дрехи, за да не повредите цветовете на щампата.

  Перете дънките обърнати наопаки, в студена вода, кратка програма на пералнята и бавна центрофуга (400-600 оборота в минута). Не забравяйте да прострете дънките веднага след прането, за предпочитане, на открито.. За повече подробности, проверете информацията на етикета.

  За щастие, имате много възможности за избор: всички варианти на Bonux 3в1 са ефективни в студена вода и предпазват цветовете на дрехите ви. Искате да заложите на още по-сигурно пране? Използвайте цветоулавящи кърпички Color Safe.

  7. Дайте свобода на дрехите си!

  Разбира се, сушенето на дрехите в автоматичната сушилня е бързо решение, но не е идеално. Когато е възможно, прострете дрехите си на открито. Освен, че е енергоспестяващ, този естествен метод помага на деликатните дрехи като рокли, фини блузи, йога облекло, да запазят първоначалнта си форма.

  За спортна екипировка идеалният избор е специалният препарат Bonux 3в1 Sport & Outdoor. Тествайте го и дрехите ще ви благодарят